Amsterdam del 2

Nu hade vi landat i Amsterdam. Vi klarade oss igenom den fruktansvärda flygresan. Flygplatsen vart mot förmodan väldigt stor. Vi hade redan innan avfärd beslutat oss för att ta oss till hotellet som låg en bit i utkanten genom att åka kollektivt. En taxiresa skulle landa på minst 500 kronor vilket kändes enormt onödigt. Vi skulle ju trots allt behöva lära oss att åka deras bussar och tåg då vi inte tänkte sitta på hotellet hela dagarna.

Efter många om och men så hittade vi rätt tåg och färden mot hotellet gick ganska smärtfritt. Hotellet vart amazing. Superfräscht verkligen. Vi checkade in och beslutade oss för att spendera resten utav natten på hotellet istället för att gå ut.

Dagen därpå hade vi ett fullspäckat schema. Vi åkte in mot stan, fikade, shoppade och åkte på en guidad båttur runt hela Amsterdam. Där på den båten, med solen skinandes på mitt ansikte, just där önskade jag att tiden hade stått still. Alla mina problem vart så långt ifrån och för första gången på länge så njöt jag i fulla drag. Det var alldeles underbart.

Resterande utav dagarna bestod av att äta, äta och äta. Vi var jämt och ständigt på jakt efter härliga restauranger med nya spännande maträtter. Vi åt mexikansk, indisk, turkiskt, svenskt, ja vi åt en hel del med andra ord.

Vi shoppade också givetvis. Jag höll hårt i pengarna medan andra kastade pengar som ingenting. Deras marknader vart otroligt mysiga med stort varierande utbud. Priserna vart helt OK, priserna vart ungefär detsamma som i Sverige, eventuellt en aning dyrare.

Vi stannade inte länge men vi lyckades ändå att se allt som vi tyckte vart värt att se. Amsterdam är verkligen en underbar stad med många UNDERBARA, sociala och hjälpsamma människor. Till er nyfikna där ute, nej vi åkte inte dit för att bli stenade och prova på drogernas "fantastiska" värld. Varken jag eller min resepartner brukar droger och vi tänkte inte ändra på det iheller. Sorry not sorry.

Har ni ännu inte besökt Amsterdam så rekommenderar jag er att göra det. En romantisk stad med ett stort utbud utav aktiviteter och enormt god mat.

PS: Jag valde tillslut att flyga hem trots min enorma rädsla. Resan hem vart betydligt lugnare och ännu en gång vart personalen helt fantastiska.

TTYL!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229