Jokern och Harley Quinn, kärlek eller en tragedi?

WELL HEY THERE!

Har ni hört talas om The Joker och Harley Quinn?
Denna duo är enormt populär och många favoriserar deras relation, but I’m here to tell you otherwise.

Harley Queen, som från början hette Harleen Frances Quinzel, är en superskurk som lider utav osjälvständig personlighetsstörning.
Hon är oftast i sällskap med sin största förälskelse, Jokern.

Deras kärlek är extremt ohälsosam och tragisk.
Trots denna ohälsosamma relation, så väljer en del att romantisera deras förhållande. Folk ser deras romans som något udda, något speciellt och attraktivt, men är detta verkligen sanningen?

Deras kärleksromans är endast fiktion, men HUR hade detta sett ut i verkligheten? Let’s begin.

Jokern är en narcissist, sociopat, känslokall och enormt manipulativ. Harley tvingas att med tiden lära sig att tolerera hans nedvärderande attityd och svälja sin stolthet och självrespekt.

Harley, trots sin osjälvständiga personlighetsstörning vart förr väldigt säker i sig själv men hon börjar sakta men säkert tvivla på sitt egna förnuft. Hon blir slutligen oförmögen att inse att han endast utnyttjar henne för sitt eget tragiska ego. Hon är inte kapabel att erkänna för sig själv att allt detta, ENDAST, är en manipulation, ett spel, en falsk trygghet.

Harley vägrar att inse hur pass psykiskt instabil han verkligen är, hon ser endast en man med ett tragiskt förflutet som behöver en stabil och trygg tillvaro. Hon anser, att han, på grund utav uppenbara omständigheter, beter sig som han gör, men att han innerst inne är en person med ett hjärta utav guld.

Hon har ALLTID tillräckligt med argument för att försvara hans beteende. Hon lurar sig själv genom att tro att deras kärlek är ömsesidig och att de en dag kommer att leva happily ever after.
Hon är honom både undergiven och hängiven
och nöjer sig med den lilla kärlek hon får tillbaka.

I denna fiktiva historia, kan man ibland få skenet av att han visar känslor för henne, men det handlar till största delen ENDAST om manipulation och hans egna galenskap. Möjligheten finns att han faktiskt hyser någon typ utav känslor, men hans stolthet och självkärlek är så pass mycket starkare.

Harley har idealiserat honom, deras förhållande med allt vad det innebär. Hon har förlorat sig egen sanity och utvecklats till en person som varken hon eller hennes omgivning känner igen. Han matar henne med små doser utav kärlek för att hålla lojaliteten vid liv.

VARFÖR romantiserar vi denna typ utav kärleksförbindelse? Hade detta inte varit fiktion utan varit taget ur verkligheten så hade situationen varit WAY different. Vem kan ärligt, med handen på hjärtat se någon i sin omgivning bli behandlad på detta sätt?

Är detta vad vi vill förmedla till vår kommande generation?

Att vi överhuvudtaget glamouriserar ett destruktivt förhållande bevisar bara att VI som människor har FÖRLORAT vårt förnuft. Vi har förlorat respekten för varandra, för oss själva och för våra generations to come.

I dagens samhälle anses våra ideal-förhållande baseras på filmer/serier/böcker så som ”fifthy shades of grey”, och ”Jokern och Harley Queen”.

Vi matas varje dag med historier om destruktiva relationer och idealiserar samt normaliserar detta. It’s time to make a change, and the change is NOW! Stå upp för mänskligheten, dina medmänniskor och framförallt för dig själv. Låt dig inte bli påverkad utav fiktiva ideal, utan fokusera på vad som är rätt och fel och ta ditt beslut därefter.

Kärlek och respekt!

Gillar

Kommentarer

Amanda Rönström
Amanda Rönström,
Word! Jag har själv varit i flera destruktiva förhållanden och jag tycker det är tragiskt att det i de flestas ögon ses som romantiskt bara för det är på film. Tack för ditt statement! ❤️
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229