MOMO - Barn och ungdomar uppmanas att ta livet av sig!

Nu har det gått verkligen gått alldeles förlångt, oskyldiga barn och ungdomar uppmanas att skada sig själva och i värsta fall även till att begå självmord. Allt detta sker öppet på de största plattformerna Instagram, Facebook och WhatsApp.

”MOMO CHALLENGE”

Detta är alltså en utmaning som kallas för ”MOMO CHALLENGE” och detta har redan tidigare uppdagats, rapporterats och varnats om i internationella medier. Nu har utmaningen även slagit sitt fäste i vårt avlånga land Sverige och de första ungdomarna som började med detta så kallade spel uppmärksammades i Stockholmsområdet.

Denna utmaning började på appen WhatsApp där flertalet okända konto tog kontakt med olika användare. Dessa konto använder sig utav en bild på en utmärglad docka med svart, slitet hår och markant utstående ögon - med andra ord, en ren skräckupplevelse. Denna docka har i efterhand döpts till namnet ”Momo”.

Spelet går alltså ut på att spelaren får ett ex antal utmaningar som de måste fullfölja och till en början så består utmaningarna utav enklare uppgifter så som att vakna vid vissa specifika tider och överkomma ens personliga rädslor. Dessa utmaningar eskalerar sedan dramatiskt och ”Momo” trakasserar och kräver att spelarna att skada sig själva och andra och allt ska enligt reglerna dokumenteras genom att man ska filma vartenda steg man tar.

Fullföljer man inte alla de uppdrag man blir tilldelad så hotar ”Momo” med att dela deras privatliv med omvärlden och detta leder till att de flesta utav rädsla, skam och förtvivlan fortsätter att spela till slutet och för att kunna avsluta så krävs det att man begår självmord.

Detta skräckinjagande ”spel” har tyvärr redan lett till ett flertal självmord runt om i världen och nu måste vi alla stå enade i detta och inte tillåta detta ”spelet” att kräva fler oskyldiga liv.

Detta inlägg får mer än gärna delas på era privata sidor.

Gillar

Kommentarer

Jessie84
Jessie84,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229